Google Kullanıcıların Verilerini Depolamaya Başlıyor

0 947
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Google Kullanıcıların Verilerini Depolamaya Başlıyor

Arama sonuçlarını iyileştirmek isteyen Google, artık geliştiricinin izin verdiği tüm uygulamalarda kullanıcı verilerine erişebilecek.
Son dönemlerde Google gibi büyük kullanıcı verilerine sahip olan şirketlerin bu verileri reklam amaçlı kullandığı iddia edilmişti. Google bu olaya çözüm getirmek adına bir adım attı. Yakın zamanda gelecek bir güncellemeyle uygulama içi arama yapmaya başlayacağı söylentiler arasında dolaşan Google, uygulama içindeki bilgilerinize erişim sağlayacak. Bu şekilde ne istediğinizi bildiği için arama sonuçlarında istediğiniz sonucu size gösterecek.

Peki bu durumda güvenliğiniz nasıl sağlanacak?
Google, yaptığı açıklamaya göre güvenliği sağlamak için verileri dijitale aktarmayacak. Paylaştığınız verileri cihazınızın depolama alanında tutacak böylelikle verileri kendisi ya da bir başkası için reklam aracı olarak kullanmayacak yada kullandırmayacak. Ancak Google verileri kopyalamasa bile bu verilere göre reklam göstermesi ya da verilere bir şekilde erişebileceği ihtimalini düşünen kullanıcılar bu özelliği devre dışı bırakabilecek.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Bunları da beğenebilirsin Yazarın diğer yazıları

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.