Wi-Fi’ ın tozunu attıracak 100 kat hızlı Li-Fi geliyor

0 1.116
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Wi-Fi’ ın tozunu attıracak 100 kat hızlı Li-Fi geliyor

Hollandalı araştırmacılara 300 mbps’lik internet hızı yetmemiş ki, en iyi Wi-Fi’dan kat kat hızlı bir teknoloji geliştirmişler.
İş yerinde oturuyorken ah ben bu internetin! dediğinizi duyar gibiyiz size mükkemmel haberimiz var, bağlantınız 100 kat daha hızlı olacak.

Çoğu Li-Fi sistem LED ampullerle veri iletiyordu. Bunun yerine yeni bir teknoloji olan kızılötesi ışık kullanan Li-Fi yi geliştirdiler, ilk testte saniyede 40 gigabit veri işlemeyi başardı. Li-Fi ilk olarak 2011 yılında LED ışıklarının titreşmesi ile veri iletme fikrine dayanılarak icat edildi. Bu mimariyi çok hızlı bir mors kodu olarak da düşünebilirsiniz.

Bu tür bir mimarinin 224 g/sn hızına ulaşabileceği düşünülüyor. Fakat LED tabanlı Li-Fi ile ilgili bir problemler var. Açıkçası, çalışmak için ışık gerektirmesi, gece saatlerinde rahatça uyumanızı engelleyebilir.
Bu sorunu gidermek için Hollanda’daki Eindhoven Teknoloji Üniversitesi’nden doktora öğrencisi Joanne Oh, LED yerine zararsız kızılötesi ışığına dayalı yeni bir sistem tasarladı. Kızılötesi Li-Fi, yeni bir fikir değil ve kızılötesi ışın demeti için enerjisi için yoğun hareketli aynalar kullanılıyor. Bu da maliyeti yükseltiyor ve tabi ki şirketlerin maliyete karşı alerjileri var.

Her cihaz, kendi ışık bağlantısını farklı bir dalga boyunda alıyor; bu nedenle, aynı anda kaç telefon ve bilgisayar kullanıyor olursanız olun, bağlantı yavaşlamıyor.
Eindhoven Üniversitesi tarafından bu hafta yapılan bir açıklamaya göre, bu hafta gerçekleşen ön testler, sistemi kullanarak 2,5 metrelik bir mesafe boyunca 42,8 gbps’lik bir indirme hızına ulaştığımız belgelendi. Çok yakında bu teknolojiden yararlanacağımız düşünülüyor.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Bunları da beğenebilirsin Yazarın diğer yazıları

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.