Litecoin Foundation, LitePay’in Kapanmasıyla İlgili Açıklamasını Yaptı

0 1.158
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Litecoin’in ödeme yaparken çok daha kullanışlı olmasını sağlamak için yakın zamanda LitePay adlı bir ödeme sistemi oluşturulmuştu. Bu ödeme sistemi sayesinde Litecoin’in çok daha başarılı olacağı ve büyüyeceği düşünülüyordu ancak sistem bazı sebepler yüzünden artık kullanılamayacak.

LitePay sistemi sayesinde şirketler, iş yerleri ve genel olarak bireyler Litecoin ile çok daha rahat biçimde ödeme alabiliyor/yapabiliyorlardı. Bundan hemen hemen tam bir ay önce kullanıma hazır hale gelen LitePay, pek çok Litecoin destekçisinin ilgisini çekmiş ve desteğini almıştı. Bunun en somut kanıtı olarak da LitePay’in hayata geçeceğinin duyurulmasıyla Litecoin fiyatında yaşanan artışı gösterebiliriz.

LitePay sayesinde LTC-USD dönüşümü çok daha hızlı ve pratik şekilde yapılabiliyordu ve bu gibi avantajlar sayesinde Litecoin’in tam anlamıyla bir ‘ödeme aracı’ olması hedefleniyordu. Ancak tüm bu hayaller artık suya düştü.

Litecoin Foundation 26 Mart’ta tüm Litecoin destekçilerine hitap eden bir duyuru yayınlayarak, LitePay sistemine bir son verileceğini duyurdu ve bu durumun ardında yatan sebebi açıkladı.

Paylaşılan gönderiye göre LitePay’in CEO’su olan Kenneth Asare bundan birkaç gün önce Litecoin Foundation ile iletişime geçerek LitePay’in sunduğu hizmetleri durdurduğunu ve şirketi satacağını söyledi. Litecoin Foundation yetkilileri ise durum hakkında duydukları endişeleri dile getirdiler. Bu endişelerin başında da Kenneth Asare’nin şirket ile olan ilişkisinin pek ‘şeffaf’ olmaması bulunuyor. Endişelerden bir diğeri ise Asare’nin yakın zamanda Reddit’te kendisine sorulan sorulara verdiği cevaplar.

Yine gönderiye göre Litecoin Foundation yetkilileri bu endişelerini dile getirdikten sonra Asare, LitePay’i satmamak ve sunulan hizmetleri devam ettirmek için daha fazla fon talep etti.

Ancak şu ana kadar aldığı fonları nereye harcadığına dair net bir cevap veremeyen, şirketin durumu hakkında çok detaylı bilgi vermeyen Asare’nin bu talebi Litecoin Foundation tarafından reddedildi.

Daha fazla fon alamayacağını öğrenen Asare, LitePay’in sunduğu hizmetleri durdurma ve şirketi satma yoluna gitmeye karar verdi.

Litecoin Foundation, yayınladığı gönderide böyle bir durumun yaşanabileceğini önceden tahmin edemediği için Litecoin destekçilerinden özür diliyor ve bu tarz bir olayın bir daha yaşanmaması için çok daha dikkatli olunacağının sözünü veriyor

Ayrıca LitePay’in artık hizmet sunmayacak olmasının Litecoin’i çok olumsuz etkilemeyeceği de belirtiliyor. Yayınlanan gönderide Litecoin’in LitePay kurulmadan önce de gayet başarılı olduğu ve piyasada Litecoin’i çok daha kullanışlı hale getirmek için uğraşan pek çok şirket olduğu söyleniyor.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Bunları da beğenebilirsin Yazarın diğer yazıları

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.