Geçmişten Günümüze iPhone Evrimi!

0 915
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Steve Jobs tarafından ilk olarak 09 Ocak 2007 tarihinde tanıtılan iPhone, günümüze kadar bir çok modelle karşımıza çıktı.

İşte devrim etkisi yaratan iPhone’un dünü ve bugünü.

iPhone 

İlk iPhone devrim niteliğindeydi. Görüntüsü ve kolay kullanımı ile kullanıcılara oldukça özel hissettiren akıllı telefon, 3.5 inç’lik 320 x 480 piksel ve tamamen dokunmatik ekranı, 128 MB eDRAM, 4 GB, 8 GB ve 16 GB dahili hafıza seçenekleri, LED flaş desteği olmayan 2 MP kamera gibi özelliklere sahipti.

iPhone, 6.1 milyon satış rakamıyla dikkat çekti.

iPhone 3G

Apple ailesinin ikinci kuşağı temsil eden telefonu iPhone 3G, 9 Haziran 2008 tarihinde San Francisco’ da tanıtılmıştır. 3G destekleyen ve biraz daha ilerletilmiş bir iPhone modeli oldu.

2 MP kamera, 128 MB RAM ile beraber düşük bir donanım sunan iPhone 3G her ne kadar ikinci kuşak telefon olsa da en çok şikayet alan telefon özelliğini bulundurmaktadır.

 

iPhone 3GS

Apple’ in iPhone 3G’ yi çıkarmasından 1 sene sonra piyasaya sürdüğü iPhone 3GS modeli, 2 MP olan kamera 3.2 MP olarak iyileştirmiş ve 256 MB RAM, 32 GB’lık depolama seçeneğiyle de farkını ortaya koymuştu.

iPhone 4

Apple, iPhone 4 ile büyük bir değişime imza attı. 7 Haziran 2010 tarihinde satışa sunulduğunda görüntü bakımından kullanıcıların oldukça ilgisini çekmişti.

iPhone 4, geçtiğimiz yıla kadar 8 GB hafızasıyla satışa kalmayı başarmıştı. Firmanın en çok satan modellerinden biri olan iPhone 4, hala kullanılabilen güncel bir model.

Zamanına göre çok ileride olan ekran Teknolojisi sayesinde iPhone, uzun bir süre bu konuda referans olarak kabul edildi. Pikselleri görmek çok zor, görüntü pürüzsüzdü.

5 MP+ LED flaşlı ana kamera, ön kamera ise VGA çözünürlüğünde olan bu yeni tasarımla birlikte RAM’i 512 MB olarak güncelledi. İşlemcisi ise ilk iPhone’ a göre 4 kat daha hızlı.

iPhone 4S

Görünüm olarak iPhone 4′ ün aynısı olan akıllı telefon, özellik bakımında iPhone 4′ ün iki katı daha hızlı işlemciye sahiptir..

iPhone 4S ile iPhone çift çekirdek oldu! A5 çift çekirdek işlemci ile iPhone 4′ e göre yüzde 73 grafik performansı arttırmıştır. Güçlenen işlemcisiyle beraber gelişmiş 8 MP olarak güncellendi.

İOS 5 işletim sistemiyle birlikte, iCloud ve Siri özelliğiyle 14 Ekim 2011 tarihinde çıkmıştır.

iPhone 5

21 Eylül 2012 tarihinde piyasa çıkan akıllı telefon görünümü bakımından iPhone 4S’ e benzesede biraz farklı bir tasarım olduğu söylenebilir.

Çift çekirdekli Apple A6 işlemcisiyle ARM Cortex A15 mimarisinin geliştirilmiş bir sürümünü kullanan Apple, işlemciyi 1.3 GHz hızında piyasaya sürdü.

1 GB RAM geliştirmesini üzerinde bulunduran cihazın grafik işlemcisi de yenilendi.

iPhone 5, LTE / 4G desteği sunan da ilk iPhone modeli.

 

iPhone 5S

20 Eylül 2013 tarihinde piyasaya çıkmıştır. İşlemci olarak A7 çift çekirdekli işlemci kullanılan bu telefon eskisine modelin göre daha hızlı ve 64 bit işlemcili ilk telefon olma özelliğine sahip.

Mobil güvenliği iPhone 5S ile bir adım daha ileriye taşıyan Apple, ana ekran tuşuna yerleştirdiği Touch ID ile kullanıcıların telefonlarına şifre koymasına, App Store ve iTunes Store’a şifre girmek yerine parmak izleri ile giriş yapabilmelerine ve uygulamalara yine parmak izleri ile şifre koyabilmelerine imkan tanıdı.

iPhone 5C

iPhone 5 ile aynı tarihte piyasaya çıkmıştır. iPhone 5′ te kullanılan A6 işlemciye sahip olan bu akıllı telefon 1 GB RAM‘ e sahiptir.

iPhone 5C‘nin satış rakamlarına baktığımızda da çok başarılı olmayan bir model olduğunu söyleyebiliriz.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus

19 Eylül 2014 tarihinde piyasaya çıkmışlardır. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ ta A8 yongası bulunuyor. iPhone 6′ da 1 GB RAM varken iPhone 6 Plus’ ta 2 GB RAM mevcuttur. iPhone 6 Plus, iPhone 6 ya göre daha büyük bir tasarıma sahiptir.

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus

25 Eylül 2015 tarihinde piyasaya çıkmışlardır. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ ta A9 yongası bulunuyor. Her ikiside 2 GB RAM’ e sahiptir.

iPhone SE

31 Mart 2016 tarihinde piyasaya çıkmıştır. iPhone SE’de 64 bit Apple A9 yongası bulunuyor. 2 GB RAM’ e sahiptir.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus

16 Eylül 2016 tarihinde piyasaya çıkmıştır. iPhone 7 ve iPhone 7 Plusta A10 Fusion yongası bulunuyor. Kamera açısında oldukça iyi bir iş çıkartıyor. iPhone 7′ da 2 GB RAM varken iPhone 7 Plus’ ta 3 GB RAM mevcuttur.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Bunları da beğenebilirsin Yazarın diğer yazıları

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.