ABD kripto para gelirleri konusunda vergi mükelleflerini uyarıyor

0 1.245
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
ABD kripto para gelirleri konusunda vergi mükelleflerini uyarıyor

ABD kripto para gelirleri konusunda vergi mükelleflerini uyarıyor. ABD  İç Gelir İdaresi (IRS-Internal Revenue Service), ABD vatandaşlarına kripto para işlemlerinden kazandıkları gelirlerini gelir vergisi beyannamelerinde bildirme zorunluluklarını hatırlatan bir not yayınladı.

ABD kripto para gelirlerini emlak vergisine tabi tutuyor

IRS, 2014-21 no’lu bildirim ile kripto paraları mülk olarak tanımladığını ve bu nedenle federal emlak vergisine tabi olduğunu belirtiliyor. Ayrıca bildirimde, kripto para işlemlerinde elde edilen kazançlarını rapor etmeyen kişilerin, “ceza ve faizlerden” ve “daha ​​aşırı durumlarda ceza kovuşturmasından” sorumlu olabilecekleri de söyleniyor.

ABDli vergi mükellefleri kripto paraları vergilendirilebilir gelirlerini gizlemek adına kullanıyor

Son olarak 2014-21 no’lu bildirim de,  kuruluşun bazı vergi mükelleflerinin, IRS’den vergilendirilebilir gelirleri gizlemek adına kullandığı kripto para cinsinden işlemlerin “doğal olarak sahte anonim yönleri” vurgulanıyor.

2017 yılında, kişisel finans hizmetinin müşterilerinin sadece yüzde 0,4’ü, vergi beyannamelerinde kripto para işlemlerinde elde ettikleri gelirlerini bildirdiler.

Cointelegraph

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Bunları da beğenebilirsin Yazarın diğer yazıları

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.